سردار شهید حاج احمد کاظمی

زندگینامه سردار سرلشکر پاسدار شهید حاج احمد کاظمی
بنیانگذار و فرمانده لشکر8 نجفاشرف - فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
احمد در دورۀ هنرستان با پاره کردن عکس شاه که بر دیوار مدرسه خودنمایی میکرد، شجاعتش را بر همگان آشکار کرد. در برگزاری مراسم عزاداری سَرور و سالار شهیدان کوشا بود. در عاشورای 56 دستگیر شد و این اولین گام انقلابی احمد بود. او پس از آزادی، در تظاهرات و راهپیمایی شرکت فعال داشت و بارها توسط مأموران، تحت تعقیب قرار گرفت. سال 58، تحصیلات متوسطه را به پایان برد و دیپلم ماشینآلات کشاورزی را از هنرستان دکتر شریعتی گرفت و مدتی در مغازۀ نجاری پدرش مشغول شد.
به همراه گروه شهید محمد منتظری برای گذراندن دورههای چریکی راهی سوریه شد تا در صورت فراهم شدن شرایط، برای حضور در جنوب لبنان و کمک به فلسطینیها، راهی آن دیار شود. پس از بازگشت از سوریه، با شروع غائلۀ اشرار ضد انقلاب در کردستان به آن خطه رفت. تجربۀ آموزشهای چریکی در سوریه سبب شد تا احمد نقش ارزندهای را در کردستان ایفا کند. حین درگیری با گروهکها در کردستان هدف اصابت دو گلوله قرار گرفت و مدتی در بیمارستان شهید مصطفی خمینی تهران بستری شد.
موفقیتهای عملیات با شکوه جبهۀ فارسیات در ماههای ابتدای جنگ تحمیلی با رشادتهای احمد همراه بود. در اواخر سال 59 به همراه گروهی از همرزمانش از جبهۀ فارسیات به جبهۀ فیاضیه اعزام شد و در آنجا به عنوان جانشین فرماندهی انجام وظیفه کرد. پس از مدتی فرماندهی جبهۀ فیاضیه را به عهده گرفت. از اقدامات احمد در آن زمان میتوان به زدن خاکریز، برقراری پاسگاههای پدافندی، حفر تونل در نزدیکی مواضع دشمن در خط فیاضیه و افزایش نیروهای فیاضیه به سه گردان رزمی اشاره کرد.
او در پیروزی عملیات ثامنالائمه(ع) نقش بسزایی داشت. از طریق غنایم به دست آمده از جمله: تانک، نفربر، خودرو، سلاحهای سبک و سنگین مقدّمات تشکیل تیپ زرهی نجفاشرف را فراهم کرد. به لطف خداوند و رشادتهای احمد و دیگر فرماندهان، دشمن در تک باز پس گیری بستان در تنگۀ چزابه نتیجهای به دست نیاورد و مجبور به عقبنشینی شد. نیروهایش در عملیات استراتژیک فتحالمبین با احداث جاده در زمینهای رملی انتهای میشداغ، از تنگۀ ذلیجان دشمن را دور زده و به مواضع آنها حمله کردند و حماسۀ عملیات بزرگ فتحالمبین تحقق یافت. بلافاصله تیپ نجفاشرف را بازسازی کرد و آن را در عملیات الیبیتالمقدس شرکت داد. نیروهای این تیپ با عبور از رودخانۀ کارون و تصرف جادۀ اهواز خرمشهر، تا نقطۀ مرزی پیش رفتند و از سمت گمرک، وارد خرمشهر شدند. نقش احمد کاظمی و حسین خرازی در این عملیات تعیینکننده بود. احمد با اینکه از ناحیه صورت زخمی شده بود، حاضر به تَرک منطقه نشد و طعم شیرین پیروزی فتح خرمشهر را از طریق بیسیم به گوش تمام ایرانیان رساند. در عملیاتهای رمضان و محرّم نیز فرمانده تیپ نجفاشرف بود. بعد از عملیات محرّم تیپهای سپاه به لشکر ارتقاء یافتند.
احـمد در عملـیاتهای والفجر مقدماتـی و والفجر1 علاوه بـر فرماندهی لشکر8 نجفاشرف، فرماندهی سپاه هفتم حدید را به عهده داشت. سپس در عملیات والفجر2 و والفجر4 در غرب کشور شرکت کرد.
به منظور انجام عملیات خیبر، لشکر8 نجفاشرف را به جنوب انتقال داد و به همراه دیگر فرماندهان، جزایر مجنون را به تصرف در آوردند. مدیریت همه جانبۀ احمد، باعث میشد تا در اجرای عملیات بهترین طرحها و برنامهها را ارائه دهد. به جز در عملیاتهای ذکر شده، در بیست عملیات بزرگ از جمله در عملیاتهای: بدر، قادر، والفجر8، کربلای4، کربلای5، کربلای8، والفجر10 و بیتالمقدس7 حضوری پُر صلابت داشت. پس از آتش بس برای مقابله با تهدیدهای احتمالی دشمن، با لشکر8 نجفاشرف در نواحی جنوبی کشور ماند، سپس لشکر را به اصفهان منتقل و به تکمیل سازمان نیروی انسانی و تجهیزات اقدام کرد.
حاج احمد نقش مؤثری در سطح کیفی ردههای زیر نظر خود در سپاه داشت و به پاس خدماتش در دفاع از کیان اسلامی، از سوی مقام معظم رهبری مفتخر به دریافت سه نشان درجه2 فتح شجاعت شد. در سالهای 69 و 70 به سِمت معاونت عملیات نیروی زمینی سپاه منصوب شد.
سال 1372 ضمن حفظ سِمت، با حکم فرماندهی کل سپاه، فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا به وی واگذار شد. برای تأمین امنیت کردستان و شمال غرب کشور در عمق حدود 160 کیلومتری مرز عراق، مقر گروهکهای تروریستی تحت حمایت صدام را محاصره کرد. طی توافقنامهای سیاسی نظامی با رهبران گروههای اردوگاه کوه سنجق، امضا شد که از آن پس، اسلحه را کنار بگذارند و عملیات نظامی انجام ندهند و در عوض به فعالیتهای سیاسی روی آورند. رسانههای بزرگ دنیا از این موضوع به عنوان عملیاتی شگفتآور در خاک عراق یاد کردند.
سال 76 را باید پایان خدمت حاج احمد در لشکر8 نجفاشرف دانست.
در 27 آذر 76 با حفظ سمت فرماندهی قرارگاه حمزه، به فرماندهی لشکر14 امام حسین(ع) منصوب شد.
نهم تیر ماه 79 به پیشنهاد فرمانده سپاه و حکم مقام معظم رهبری فرماندهی نیروی هوایی سپاه را به عهده گرفت و در پنج سال خدمتش به ارتقاء سطح کیفی سازمان موشکی سپاه پرداخت. حاج احمد که جانباز پنجاه درصد نیز بود، در کنار مسئولیتهای سنگینش، موفق به گرفتن مدرک فوق لیسانس جغرافیای انسانی از دانشگاه تهران و فوق لیسانس مدیریت امور دفاعی از دانشکدۀ ستاد شد. در سال 84 در رشتۀ دکترای علوم استراتژیک هم قبول شد. در 29 مرداد ماه 84 بار دیگر به نیروی زمینی سپاه پیوست و فرماندهی این یگان را به عهده گرفت.
سرانجام در بامداد روز 19 دی ماه 1384، تعدادی از فرماندهان ارشد نیروی زمینی سپاه با هواپیمای جت فالکون عازم غرب کشور بودند که این هواپیما در حوالی ارومیه دچار نقص فنی شد و سقوط کرد و حاج احمد به جمع همرزمان شهیدش پیوست.